Stichting OZO Projecten Contact Email Doneren

Stichting Onderlinge Zorg Oekraïne, Oost Voorgors 79, 3241 KD Middelharnis
Rehoboth Boerderij

Een nieuw project met een nieuwe naam: Rehoboth Boerderij. Na de gedwongen teruggave van het boerderijproject aan de kerk brak er een periode aan van evaluatie en een zoektocht naar een nieuw boerderijproject. Want we blijven, samen met de Oekraïense medewerkers, ervan overtuigd dat een goed opgezet plan om met landbouwproducten inkomsten te genereren kansen biedt om selfsupporting in gang te zetten.

Kartrekkers voor dit weergaloze project zijn de Oekraïense OZO medewerkers Jenö en Jani. Door hun tomeloze inzet is er gezamenlijk een plan van aanpak gemaakt. Het resultaat hiervan is de beschikking ruim 36 hectare landbouwgrond (eigendom en gehuurd) en een machinepark zoals een tractor, een zaaimachine, een kunstmeststrooier, een beregeningsinstallatie en de humanitair geschonken machines uit het eerdere boerderijproject.

In Nederland werden sponsors benadert voor het nieuwe project. Het resultaat hiervan heeft er toe geleid dat in augustus 2017 gestart kon worden met de bouw van een kaploods op het terrein van het verzorgingshuis. Doeltreffend: simpel, maar van goede kwaliteit. Bedoeld voor de opslag van machines en gewassen en een garage voor onderhoud.

Inmiddels is het eerste seizoen van de Rehoboth Boerderij voorbij. Met prima opbrengsten van aardappelen, tarwe en mais, producten die het altijd goed doen. Ook een experiment met de teelt van aardbeien is zeer geslaagd.

Onze Oekraïense medewerkers zijn enthousiast over deze ontwikkelingen. Met man en macht wordt er gewerkt aan de bouw van de kapschuur zodat alles klaar staat voor het komende seizoen.


Copyright © 2011 | Sitemap | Webdesign & development by St. OZO | Sponsored by XSARUS
Foto's werkbezoek 66, van 11 januari t/m 20 januari 2023.
Recente nieuwsberichten

Neem contact met ons op